De tours in Spanje en Zweden

thebikers
In 2015 zijn we met een grote groep naar Spanje gegaan. Twee jaar later zouden we het nog eens overdoen in Zweden. Beide tours hebben flinke belangstelling gekregen en we moeten zeggen dat we zelf ook zeer genoten hebben. Na drie maanden aan voorbereiding was Spanje wel de meest spannende reis, waarbij we lange afstanden afgelegd hebben op de fiets en veel leuke stadjes en dorpjes aangedaan hebben. Wat we allemaal beleefd hebben, kun je vinden in het boek dat uitsluitend via de organisatie verstrekt wordt voor €25 per stuk. Dat is zeker het geld waard, want je vindt hier ook de routes die we gefietst hebben en de plekken waar we overnacht hebben. Je vindt er ook kortingsbonnen die je kunt gebruiken wanneer je dezelfde plaatsen aandoet!

Zweden, 2017

In 2017 besloten we om het eens over te doen, maar wel op een compleet andere manier. We gingen naar Zweden met 100 man in totaal en fietsten in vier groepen de afstand Stockholm-Göteborg. Zeker een aanrader, want dit is een van de grootste en meest populaire fietsroutes in Zweden. Dat betekent dat er onderweg veel plekken zijn om te eten en te overnachten, maar het maakt het ook mogelijk om contacten te leggen met andere mensen die op de fiets de afstand af willen leggen.

We dachten dat dit vooral wielrenners zouden zijn, maar dat bleek niet het geval te zijn. Het is een afstand die door allerlei mensen gefietst wordt. We hebben ontzettend genoten van de landschappen, de routes en de mensen die ons ter plekke hebben geholpen met het mogelijk maken van de reis met zoveel mensen. Tegelijkertijd willen we benadrukken dat we gemerkt hebben dat het handig is om een aantal woorden Zweeds te kunnen. Het zorgt er namelijk voor dat de mensen je net even iets eerder willen helpen, en je krijgt er ook kortingen mee los.

Het boek zijn we nog aan het maken. Dit kost iets meer tijd dan verwacht, omdat er veel meer afbeeldingen zijn die we kunnen gebruiken. Daarnaast hebben we lange tijd moeite gehad met de verschillende spellingen van dorpen en plaatsen in Zweden, wat het niet makkelijker maakte. We verwachten dat het boek medio dit jaar te bestellen is via de organisatie. Dan zullen we dit zeker weer aankondigen en voorzien van een routebeschrijving voor de mensen die de route in de toekomst nog eens willen rijden.

De volgende trip

We hebben van veel mensen de vraag gekregen waar de volgende trip zal zijn. Op dit moment zijn we nog sterk aan het twijfelen tussen Noorwegen en Italië. In beide landen hebben we verschillende contacten die ons verder kunnen helpen met het plannen. Wordt de keuze een succes, dan zullen we de trip het jaar erop naar het andere land doen. Heb je interesse om mee te gaan en heb je een sterke voorkeur voor een van de landen, dan kun je dit uiteraard bij ons aangeven. We kunnen echter niet beloven dat we hier rekening mee kunnen houden bij het verkennen van de mogelijkheden.