Biken kost ernergie

Hoe ontwikkelt het energietarief zich in 2018?

De variabele energieprijzen wisselen elk half jaar. Ze stijgen of ze dalen dan. Er zijn verschillende invloeden waar ze op gebaseerd zijn zoals de olieprijs. In 2018 zal het energietarief naar verwachting alleen maar verder gaan stijgen en het wordt dus duurder om energie af te nemen bij je energieleverancier.

Energietarief in 2018

Er is een verschil tussen het vaste en variabele energietarief. Voorkom een stijging in 2018 en kies voor een vast energietarief. Deze mogen namelijk de gehele looptijd van je contract niet wijzigen en dus is dit voordeliger voor je in de huidige situatie. Het is dan ook goedkoper om een vast contract te kiezen met een langere looptijd. De enige manier waarop dit contract mag wijzigen is wanneer de overheidsheffingen aan het begin van het jaar worden gewijzigd.

Tips tegen een hoger energietarief

Er zijn verschillende tips om geen last te hebben van hoge energietarieven in de toekomst door de wijzigingen in 2018. Door inzicht te krijg in je energienota, zie je direct of je kunt besparen of niet door middel van een vergelijking. Als de verwachte energieprijzen lager liggen dan je huidige contract dan doe je er goed aan om over te stappen. Liggen de prijzen hoger dan de tarieven op je contract? Kijk dan goed of hij niet afloopt en zet hem op tijd voor een langere periode vast.

Ook doe je er goed aan om de energietarieven van dit moment te vergelijken. Dit kun je op elk gewenst moment doen en zorgt er voor dat je nooit te veel betaalt voor je gas en stroom, ook wanneer het energietarief in 2018 nog niet gestegen is. Je hoeft je met een energievergelijk geen zorgen meer te maken dat je te veel betaalt voor je gas en stroom.

Start daarom vandaag nog met het bekijken van je energietarief via www.consumind.nl en betaal in 2018 niet te veel voor je gas en stroom. De tarieven wijzigen elk half jaar, zonde als je te laat bent. Je hebt namelijk nog maar kort tot dat ze weer wijzigen. Met het energie, weet je nooit wat de tarieven gaan doen.